Den hemmelige gæst d. 6. november 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Den hemmelige gæst kommer 6. november 2018.

Af sikkerhedsmæssige årsager kan vi desværre ikke her på hjemmesiden afsløre, hvem vi får besøg af denne dato, men vi kan afsløre, at det bliver en aften, I aldrig glemmer.

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 5. oktober 2018 kl 15.

Køb billet her.

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Kommende arrangementer | Kommentarer lukket til Den hemmelige gæst d. 6. november 2018

Anne Birgitte Stürup d. 2. oktober 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Anne Birgitte Stürup kommer den 2. oktober 2018.

Om foredragsholderen:

Anne Birgitte Stürup har siden hun blev færdig som jurist i 1972 været anklager. I løbet af sin 40-årige karriere er hun blevet en af de mest erfarne anklagere herhjemme. Grundig forberedelse og et skarpt blik for detaljen er fundamentet for, at der sker domfældelse når Stürup møder. Denne driftsikkerhed skaber respekt iblandt kollegaer forsvarsadvokater og dommere, som beskriver hende som en legende indenfor sit fag. Er aktuel med bogen “På ofrenes side – En anklagers liv” (marts, 2018).

Om bogen:

Forlaget skriver:

Et portræt af en modig kvinde, der har viet sit liv til arbejdet med de groveste forbrydelser. Det er fortællinger om blandt andet det dødelige overfald på avisbuddet på Amager, drabet på den italienske turist i København, den hiv-smittede karatetræner, serieforbryderen fra de københavnske parker og om den voldtægtsforbryder, der blev kendt som Amager-manden. Som anklager gennem næsten 45 år har Anne Birgitte Stürup især interesseret sig for drabssager, voldtægter og misbrug af børn. Flere af de sager, hun har ført, har resulteret i retshistoriske afgørelser. Her fortæller hun om sit arbejde for anklagemyndigheden og ikke mindst for de uskyldige og ofte helt tilfældige ofre.

Virkeligheden overgår handlingen i enhver kriminalroman, og bogen giver desuden et helt enestående indblik i det danske retssystem.

Bogen er skrevet af Morten Bruun og Thomas Bjerg i samarbejde med Anne Birgitte Stürup

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 31.august 2018 kl 15.

Køb billet her

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Anne Birgitte Stürup d. 2. oktober 2018

Katrine Engberg d. 18. september 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Katrine Engberg kommer d. 18. september 2018.

Om forfatteren og hendes bøger

Katrine Engberg (1975) er skuespiller, instruktør, koreograf, foredragsholder, rejseskribent, og ikke mindst er Katrine et nyt forfriskende pust på den danske krimiscene.

Katrine Engberg debuterede som forfatter i 2007 med rejseerindringen Der findes 7 verdenshjørner. En rejsedagbog. Bogen, som er skrevet sammen med Timm Vladimir, handler om deres fælles rejse til Australien, New Zealand, USA og Canada i 2005/06.

I 2012 udkom Klap i, hest! Indrømmelser fra det perfekte liv.  Bogen, som er skrevet sammen med Anne Mette Hancock er en humoristisk, selvudleverende, veloplagt, til tider provokerende og stærkt underholdende korrespondance mellem to kvinder i 30’erne om alt, hvad et kvindeliv er fuldt af.

I 2016 udkom så kriminalromanen Krokodillevogteren, den første i en række af indtil videre tre bøger om kriminalbetjenten Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner. Med denne bog slog Katrine Engberg sit navn fast som forfatter, og bogen strøg hurtigt ind på bestsellerlisterne. Katrine har flere gange optrådt på Krimimessen i Horsens.

 

 

De to andre bind Blodmåne (2017) og Glasvinge (2018) har det samme persongalleri som Krokodillevogteren, men bøgerne kan læses enkeltstående og har et selvstændigt plot.

 

 

 

 

 

 

 

Her er et lille udpluk af anmeldelser på Krokodillevogteren:

***** “Dygtigt koreograferet og vanvittigt spændende.” – Fyens Stiftstidende

***** “Den er virkelig god! Spændende, uforudsigelig og skrevet med et knivskarpt øje for de små detaljer, der runder personerne og gør dem ekstremt menneskelige og ja, virkelige.” – Magasinet Liv

**** “Hun skriver overlegent godt og har konstrueret et finurligt plot. Der er med andre ord fuld valuta for pengene.” – Berlingske

**** “Original og nervepirrende.” – Alt for damerne

“Skal du give en krimidebutant en chance dette forår, så brug din tid på Katrine Engberg. En beundringsværdig debut.” – Vildmedkrimi.dk

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 17.august 2018 kl 15. UDSOLGT

Køb billet her

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Katrine Engberg d. 18. september 2018

Susanne Clod Pedersen – tirsdag den 27. februar 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 27. februar får vi besøg af Susanne Clod Pedersen

UDSOLGT

Vi lægger ud med en Susanne Clod Pedersen (født 1965).

Susanne Clod Pedersen er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og debuterede i 2005 som skønlitterær forfatter med romanen Arnulf og siden er det blevet til en lang række historiske romaner.

Hun er en meget levende og farverig forfatter, der tryllebinder alle fra barn til 100 år, og man er aldrig i tvivl om, at Susanne Clod Pedersen brænder for at formidle tiden fra vikinger til middelalder.

Susanne Clod Pedersen skrev desuden den femte og sjette bog i romanserien ”Slægten”, som blev udgivet af over en årrække om slægten Dane fra 1100 tallet til i vor tid.

Glæd jer til en levende fortæller.
Du kan læse mere om Susanne Clod Pedersen her.

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 26. januar kl 15.

UDSOLGT

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=49333442ef

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Susanne Clod Pedersen – tirsdag den 27. februar 2018

Maren Uthaug kommer – tirsdag 27. marts 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 27. marts får vi besøg af Maren Uthaug.

Maren Uthaug (født 1972) er blogger, stribe-tegner og forfatter af halvt samisk, halvt norsk oprindelse. Hun debuterede i 2013 med romanen ‘Og sådan blev det’. Fast tegner for Politiken med striben “Ting jeg gjorde” siden 2013.

Denne aften vil hun fortælle om ‘Hvor der er fugle’, der er Uthaugs anden roman. En slægtsroman om kærlighed og indavl.

Forlaget skriver om romanen:

For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet.

Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

Måske kommer vi også til at høre lidt om Uthaugs nye, humoristiske bog ”Sådan overlever du livet – 100 gode råd til konfirmander, nonfirmander, ateister og andre unge mennesker, der overvejer at overleve livet”.

Bogen udkommer d. 15. marts.

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 23. februar kl 15.

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=275d21bc09

Du får en kode til køb i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Maren Uthaug kommer – tirsdag 27. marts 2018

Jesper Wung-Sung – tirsdag den 10. april 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 10. april får vi besøg af Jesper Wung Sung

Jesper Wung-Sung (født 1971 i Marstal) er kendt og elsket af enhver børne- og skolebibliotekar – og af lærere og elever, og han har skrevet et hav af bøger siden sin debut i 1998 med novellesamlingen To ryk og en aflevering, som han modtog Bogforums debutantpris for.

Med sin nye biografiske roman ”En anden gren” er Jesper Wung-Sung strøget direkte ind på alle bestsellere i Danmark, har scoret et hav af hjerter og stjerner i alle anmeldelser og er bl.a. allerede nu indstillet til DR-romanprisen og Marthaprisen 2018. I kan glæde jer til denne aften.

Forlaget skriver:

Jesper Wung Sung skriver her for første gang om sine oldeforældre i romanform. En anden gren er en kærlighedshistorie, en fortælling om at brænde sine broer og følge et andet menneske, en anden vej.

I 1902 åbner Tivoli dørene for en eksotisk og spektakulær udstilling. Blandt parkens forlystelser kan man opleve ægte kinesere. De er kommet direkte fra Canton, Shanghai og Hong Kong. Man kan se dem arbejde, tilberede mad og underholde, og i programmet står der, at det er ”aldeles forbausende og grænser til det utrolige, hvad en Kineser kan udholde af legemlige Pinsler”.

Blandt kineserne er San Wung Sung. Blandt gæsterne Ingeborg Danielsen. San og Ingeborg vækker skandale. Kvinder, der omgås kinesere, er halvkvinder. Det kan Ingeborg læse i avisen, det får hun at vide af sine nærmeste. Men Ingeborg er Ingeborg, og det er på grænsen til det utrolige, hvad hun kan udholde for den mand, hun har forelsket sig i, ordløst og intenst.

Du kan læse mere om Jesper Wung-Sung her.

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 9. marts kl. 15.

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=25c37f4403

Du får en kode til køb i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Jesper Wung-Sung – tirsdag den 10. april 2018

Christina Hesselholdt 21. november

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 21. november får vi besøg af Christina Hesselholdt.

OBS: Det er  kl. 19:30 – 21:30.

Om Christina Hesselholdt

Christina Hesselholdt (f. 1962) er cand.phil. i litteraturvidenskab og uddannet fra forfatterskolen.

Hun debuterede i 1991 med romanen Køkkenet, gravkammeret & landskabet, der blev første del i trilogien om Marlon.

Siden har hun slået sig fast som en af Danmarks fremmeste forfattere, senest med romanen Vivian fra 2016 om den amerikanske barnepige og stjernefotograf Vivian Maier.

Forlaget skriver

Christina Hesselholdt tager i sin nye roman fat i den gådefulde amerikanske gadefotograf Vivian Maier (1926-2009), hvis unikke fotografiske livsværk kun ved et tilfælde nåede offentligheden.

Vivian Maier levede på overfladen en stilfærdig tilværelse som en kærlig, kontant og ilter barnepige for velbjærgede familier i Chicago og New York. Men i over fire årtier tog hun mere end 150.000 fotos, hovedparten med Rolleiflex kameraer. Billederne kom først for dagens lys på en auktion kort før hun døde forarmet og vist nok temmelig ensom.

I en tid, hvor jegdyrkelse og selviscenesættelse når nye højder, udøver Vivian Maier en særlig fascination. Hvem var denne excentriske person? Og hvorfor forsøgte hun ikke at komme til at leve af sin kunst?

I Vivian beskæftiger en hel flok af stemmer, inklusiv Vivians egen, sig med disse spørgsmål. Man følger Vivian gennem hendes opvækst hos en mildest talt dysfunktionel familie i New York og i Champsaur i Frankrig, og man følger hende som barnepige i Chicago og som fotograf på gaderne i de amerikanske storbyer og på landet i Frankrig.

Det er stemmerne der bærer fortællingen frem, Vivians mors stemme, Vivians stemme, stemmen hos et af de børn hun passede og forældrenes stemmer. Og ikke mindst stemmen tilhørende den pågående fortæller, der holder trådene i fortællingen sammen og stiller Vivian nærgående spørgsmål.

Bonusinfo: Øksnehallen i København udstiller indtil 1. august en samling af Vivian Maiers billeder på udstillingen ”Gadefotografi 1917-2017 – en hyldest til hverdagen”.

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 27. oktober kl 16.

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=a52d9eacfa

Du har fået en kode til køb i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Christina Hesselholdt 21. november

Iben Mondrup 24. oktober 2017

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 24. oktober får vi besøg af Iben Mondrup.

Iben Mondrup fortæller om sit forfatterskab og særligt om de to prisbelønnede bøger GODHAVN (2014) og KARENSMINDE (2016).

I GODHAVN tog Mondrup læserne med til GODHAVN, en lille by på Grønlands vestkyst, og fortalte fra et barneperspektiv om en dansk udflytterfamilies hverdag i starten af 1980’erne. En hverdag Mondrup har intimt kendskab til gennem sin egen opvækst i Grønland.

 

 

 

I KARENSMINDE er familien flyttet til Danmark. Romanen udforsker indlevende og følsomt, men uden føleri, familiens bånd, trygge som snærende, og skildrer sanseligt familiemedlemmernes indvævethed i de nærmeste omgivelser, både menneskelige og landskabelige.

Iben Mondrup er født i 1969 i Danmark og er opvokset i Grønland. Hun er uddannet billedkunstner fra Det Kongelige Danske Kunstakademi og debuterede som skønlitterær forfatter i 2009 med romanen VED SLUSEN.

 

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 6. oktober kl 16.

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=c51093bcaa

Du har fået en kode til køb i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Iben Mondrup 24. oktober 2017

Morten Ramsland 26. september 2017

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 26. september får vi besøg af Morten Ramsland, tidligere modtager af boghandlernes pris De gyldne Laurbær.

Han er aktuel med bogen Æg og vil i sit foredrag Hvordan skal noget give mening, hvis vi ikke kender historierne fortælle om sig selv og sit forfatterskab, om Ægs tilblivelseshistorie og den kreative proces i forbindelsen med de syv år, der er gået siden Sumobrødre udkom.

Om inspirationskilder og den historiske research: folketro og almueliv i middelalderen, om fortællingens og skrønens helende kraft. Hvad kan fortællingen, hvad bruger vi den til – dengang såvel som i dag – hvilken rolle spiller den i vores liv?

 

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

Om forfatteren:

Forlaget skriver:

Morten Ramsland ønsker at skabe kontakt mellem mennesker – at kommunikere – og det gør han så sandelig, når han fortæller om baggrunden for – og hvordan hans bøger bliver til.

Morten Ramsland er klar med en ny roman. Det er seks år siden ”Sumobrødre” udkom. Med ”Æg” bevæger Ramsland sig væk fra det nøgternt realistiske i ”Sumobrødre” tilbage til det magisk realistiske univers vi kender fra ”Hundehoved”. Med Æg er Morten Ramsland tilbage ved den boblende og eventyrlige fortællestil, som skaffede ham hundredtusinder af læsere med Hundehoved.

Fortællingens kraft: Mennesker er storforbrugere af historier i dag – måske endda mere end nogensinde – men det foregår naturligvis bare på andre platforme. I ”Æg” afsøger Morten Ramsland hvad det er fortællingen har kunnet gennem generationer – og stadig kan. I Ramslands udlægning har Historiefortællingen en helende kraft.  Og ”Æg” handler blandt andet om at forstå sig selv og sit ophav gennem ’fortællingen’ – de myter og historier, vi fortæller om os selv op gennem generationer. Og om hvordan den gode historie akkumuleres og bliver ’bedre’ og mere fantasifuld jo flere gange den fortælles.

At bruge historisk stof som drivkraft for en boblende og levende fortælling: Morten har researchet rigtig meget som baggrund for at skrive romanen. Fortællingen tager i vid udstrækning udgangspunkt i velresearchet historisk stof og historiske kilder. MEN i stedet for at bruge det historiske stof som afsæt for en sædeskildring, der 1:1 forsøger at fange virkeligheden som den var, lader Ramsland snarere fantasien befrugte det historiske stof, så det bliver en boblende, mangfoldig, rig og levende fortælling (eller måske endda løgnehistorie) fortalt af en fortællegal morfar.

MORTEN RAMSLAND

Morten Ramsland f. 1971 i Næsby ved Odense. Han er cand.mag. i dansk og kunsthistorie fra Aarhus Universitet.

1993: Når Fuglene driver bort

1998: Akaciedrømme

2004: Da Børge B blev gennemsigtig

2004: Da Bernard skød hul i himlen

2005: Onkel Pedro kommer hjem

2005: Pedes uhyrer

2005: Hundehoved

2006: Tarvelige Tom

2010: Sumobrødre

2017: Æg

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 25. august kl 16.

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=d4a43afd4f

Du har fået en kode til køb i nyhedsbrevet.

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Morten Ramsland 26. september 2017

Martin Davidsen 25. april 2017

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Forfatter Martin Davidsen, Leder af museumsværter Nationalmuseet Så slutter vi forårssæsonen af med en festlig oplevelse.

Tirsdag d. 25. april får vi besøg af Martin Davidsen, der absolut er en aften værd. Martin er ansat på Nationalmuseet som leder af museumsværterne og elsker at levendegøre historien.

Hans debutroman Kongens brev er netop udkommet, og bind 2 udkommer til november.

I kan godt se frem til en underholdende aften, hvor Martin glæder sig til at gøre noget ekstra ud af besøget.

På vores hjemmeside www.detkvindeligelitteraturselskab.dk kan I læse mere om foredragsholderen og hans nye bog og ikke mindst se flere billeder af Martin

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

Om forfatteren:

Martin Davidsen (f. 1968)

Martin skriver på sin hjemmeside:

Allerede fra en ung alder lå jeg med snuden i historiebøgerne og besøgte kendte steder og lod mig suge ind i historien. Nu efter mange år er jeg ansat på Nationalmuseet i hjertet af København, centrum for handlingerne i flere af mine bøger.

 En drøm er gået i opfyldelse, når jeg debuterer med min første roman, ”Kongens Brev”. Snart barsler jeg med efterfølgeren ”Løftet”. En tredje, ”Skyggernes Fyrste”, er i støbeskeen. Alle fortællingerne er historiske romaner, der tager sit afsæt i 1600-tallets Danmark – i København – min by.

Født i Skovlunde, træder sine første barneår på Regensen, hvor faderen er regensbetjent med tjenestebolig. De første barneår i centrum af København med dunkle kældre, smalle skunke, Regensens rituelle bevægelser og adgang til aflåste lokale har fulgt mig resten af livet og altid været en inspirationskilde i min hverdag. Opvæksten midt i disse omgivelser har altid pirret min interesse for historiens vingesus og været stærkt medvirkende til min lyst til at studere fortiden og nu skrive historiske romaner fra 1600-tallets København.

Serien om Tobias Rens og hans liv foregår i en af de mest intense og interessante perioder i Danmarks historie. Svenskerkrigene, stændermødet, efterkrigens tid med afsavn og et samfund, som knager i sømmene. Alt sammen historie, som skaber mulighed for at blande historiske begivenheder og personer med fiktive og på dramatisk vis skabe et spændingsfelt, der tvinger læseren til indlevelse og fordybelse – til at læse.

Om bogen:

KONGENS BREV

Kongens Brev foregår under en af mest afgørende begivenheder i danmarkshistorien – enevældens indførelse i 1660. Bogens hovedperson, kaptajn Tobias Rens, bliver en vigtig brik i et storpolitisk komplot fyldt med intriger, mord og hemmelige sammenkomster.

Plaget af sorg over drabet på sin hustru kommer Tobias som officer tæt på de centrale aktører ved hoffet, som i skjul og med listige rænkespil arbejder på at fravriste adelen dens privilegier og give kongen enemagten.

Mens magtkampen spidser til, og stemningen bliver mere og mere anspændt i København, tvinges kaptajn Rens samtidig til at kæmpe for sit eget liv og lykke mod en grum skygge fra fortiden.

Bind 2 i trilogi om Tobias Rens, Løftet, er planlagt til udgivelse i november 2017.

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 24. marts kl 16.

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=043475114c

Du har fået en kode til køb i nyhedsbrevet.

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Martin Davidsen 25. april 2017