Christian Mørk d. 23. april 2019

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Christian Mørk kommer den 23. april 2019 i Egebjerg forsamlingshus

Om foredragsholderen:

Christian Mørk forfatter (foto Claus Bjørn Larsen)

Christian Mørk (f. 1966) er født på Frederiksberg og kom som 15-årig til Massachusetts for at gå på kostskole.

I 1988 flyttede han permanent til Amerika og studerede først sociologi og historie på Marlboro College i bjergstaten Vermont inden han tog en mastergrad i journalistik på Columbia University i New York.

Christian Mørk har arbejdet som filmproducent på Warner Bros., filmredaktør på TV- og filmbranchebladet Variety og kulturskribent på New York Times.

Debut
Han debuterede som forfatter med spændingsromanen “De ti herskere” i 2006, og har siden udgivet en række thrillere, historiske romaner, og en føljeton. Forfatterskabet er solgt til over 20 lande. “I gode hænder” er hans ellevte roman. Christian bor i Brooklyn, New York.

Om foredraget:

Forlaget skriver:

Mit liv med ondskab og heltemod

Hvorfor har vi sat ordet “ondskab” først? Fordi det aldrig er helten, vi reagerer stærkest på. Tænk over det: nævn bare én film eller én bog, hvor der optræder en skurk, du kan huske. Okay, nævn så helten i samme historie. Det er sværere, ikke? Det skal vi tale om i dette foredrag.

Helten halter altid bagefter, fordi han eller hun er os. Vi vil forstå det onde. Hvad er det, det vil? Sådan begyndte han også selv at skrive.

DE TI HERSKERE
Christians første bog hed DE TI HERSKERE, og dens egentlige hovedperson var en blind snigmorder ved navn Arabella. Helten var Christian nødt til at give en personlighed, men det var svært, for hun var altid mere interessant. Fordi han helst ville lære hende at kende. Hun lod ham ikke komme for nær. Og det er dén nysgerrighed, den genkendelse af skurkens smerte, som drager os.

I GODE HÆNDER
Nu er Christian Mørk aktuel med I GODE HÆNDER, der handler om en teenagedreng, der ved et tilfælde opdager, at den ældre kvinde, der behandler hans astma, vist nok var krigsforbryder. Romanen er bygget på oplevelser, Christian selv havde i 1984. Han kendte bare ikke sandheden dengang. Igen er det modstanderen, den mystiske healer, der er i centrum, og drengen, der halser bagefter.

Foredraget varer typisk en time, hvor vi kommer igennem både hans eget liv, hvorfor han forlod Danmark som ung, hvorfor hans mange romaner blev, som de blev, og hvad han selv gør for at holde sig parat til den næste skurk, som skal vristes om på gulvet og komme ned på papiret. Bagefter vil der være rig mulighed for at stille spørgsmål, som Christian vil gøre sit bedste for at besvare ærligt.

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner den 22. marts 2019 kl 15 for medlemmer og den 29. marts 2019 kl. 15 for ikke medlemmer

Køb billet her.

Medlemmer får koden til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Kommende arrangementer | Kommentarer lukket til Christian Mørk d. 23. april 2019

Mich Vraa d. 5. marts 2019

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Mich Vraa kommer den 5. marts 2019 i Egebjerg forsamlingshus

Om foredragsholderen:

Mich Vraa brød i 2016 for alvor igennem som forfatter med romanen HAABET der blev nomineret til DR Romanprisen og Politikens Litteraturpris.

Han er uddannet journalist og arbejdede i dagspressen indtil han i 1995 blev forfatter og skønlitterær oversætter på fuld tid.

Vraa har givet dansk stemme til en lang række engelske og først og fremmest amerikanske forfattere som Jonathan Franzen, Anthony Doerr, Ernest Hemingway og John Williams og modtog i 2015 Dansk Oversætterforbunds Ærespris.

Om trilogien:

Forlaget skriver:

Dansk Vestindien og romantrilogiens tre bøger.

Den første roman HAABET, som udkom i 2016, tager læseren tilbage til en grum og ofte glemt periode i Danmarkshistorien. Til en tid hvor kolonitidens danskere skabte ny velstand på slavearbejde i de vestindiske sukkerplantager. Det er fortællingen om slavefregatten ”Haabet” der omkring år 1800 sejler på Trekantruten, og om de mennesker der var om bord eller levede i Danmark og i Dansk Vestindien på den tid.

PETERS KÆRLIGHED, 2017, er først og fremmest historien om Peter von Scholtens liv, men fortsætter samtidig fortællingen om de fiktive personer fra HAABET. Von Scholten er en af Danmarkshistoriens mest gådefulde og omdiskuterede skikkelser. Han sagde de berømte ord til de tusinder af oprørske slaver i Frederikssted – ”Now you are free” – men var det ham eller omstændighederne der gav slaverne deres frihed?

FAITH, 2018, har som hovedperson en sjældent stærk kvinde i det år da Danmark atter mistede Vestindien, 1917: Den 24-årige Faith Netlock er datter af den lille dreng, Carl, der trådte ind på scenen på den allersidste side i PETERS KÆRLIGHED. Faith lever i Dansk Vestindiens sidste tid. Men i et sidespor fortæller romanen om den allerførste tid: Dengang Danmark midt i 1600-tallet erhvervede øen Sankt Thomas, og om kampen for at forvandle den øde ø til en velfungerende tropekoloni.

I foredraget fortæller Mich Vraa om Dansk Vestindiens dramatiske historie og om sit arbejde med romantrilogien, sin research- og skriveproces. Han læser passager fra bøgerne og vil meget gerne svare på spørgsmål.

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner den 8. februar 2019 kl 15.

Køb billet her: https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=lxlmqstzh6

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

Er der ikke udsolgt bliver der åbnet for salg af billetter til ikke-medlemmer d. 22. februar kl. 15.

 

Udgivet i Kommende arrangementer | Kommentarer lukket til Mich Vraa d. 5. marts 2019

Signe Pallisgaard d. 5. februar 2019

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Signe Pallisgaard kommer den 5. februar 2019 i Egebjerg forsamlingshus

Om foredragsholderen:

Signe Langtved Pallisgaard (f. 1978) er uddannet cand.mag. i dansk og arbejder som litteraturkonsulent på Gentofte Hovedbibliotek.

I 2014 debuterede hun som romanforfatter med Et andet sted, der blev rost af anmelderne, og som læserne ivrigt tog til sig.

Alle de liv er hendes anden roman.

Om bogen:

Forlaget skriver:

Alle de liv er den bevægende fortælling om to yngre kvinder, der tager på road trip i Californien. De har været veninder hele livet, og rejsen er en slags afslutning, fordi den ene kvinde, Solveig, har fået den dødelige sygdom ALS.

Romanen er skrevet i dagbogsform og fortælles af Emilie, som er forfatter.

Indimellem storslåede rejsebeskrivelser får vi i tilbageblik den levende fortælling om de to kvinders tætte, men ikke ukomplicerede, venskab op igennem barndom og ungdom. Emilie er eftertænksom og forsigtig, hvor Solveig har et lyst sind og en sorgløs tilgang til livet.

Solveigs sygdom sætter ikke blot deres relation, men begge deres liv i relief. For hvad sker der, når man stilles ansigt til ansigt med de helt store livsspørgsmål? Hvordan håndterer man det faktum, at livet hører op – og i dette tilfælde alt for tidligt?

Romanen kaster ikke blot lys over disse evige og universelle temaer, der fortælles samtidig en lys og livsbekræftende historie om venskab og kærlighed, sygdom og død, tilfældighedernes spil, ægteskab, børn og erindring.

I begyndelsen af rejsen beder Solveig Emilie om at forsøge at beskrive det liv, hun ikke får lov at leve. (”Kan du ikke skrive ned, hvad der ville være sket? Bare et par brudstykker. Så er det næsten, som om det kommer til at ske?”) På den måde får romanen ikke blot et fortids- og et nutidsspor, men også et meget rørende fremtidsspor, hvor Emilie lader fiktionen tage over, hvor virkeligheden ikke slår til.

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner den 11. januar 2019 kl 15.

Køb billet her.

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

Ikke medlem

Er der ledige billetter vil det være muligt for ikke medlemmer at købe billet fra den. 25. januar kl. 15.

 

 

Udgivet i Kommende arrangementer | Kommentarer lukket til Signe Pallisgaard d. 5. februar 2019

Den hemmelige gæst d. 6. november 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Den hemmelige gæst kommer 6. november 2018.

Af sikkerhedsmæssige årsager kan vi desværre ikke her på hjemmesiden afsløre, hvem vi får besøg af denne dato, men vi kan afsløre, at det bliver en aften, I aldrig glemmer.

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 5. oktober 2018 kl 15.

Køb billet her.

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Kommende arrangementer | Kommentarer lukket til Den hemmelige gæst d. 6. november 2018

Anne Birgitte Stürup d. 2. oktober 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Anne Birgitte Stürup kommer den 2. oktober 2018.

Om foredragsholderen:

Anne Birgitte Stürup har siden hun blev færdig som jurist i 1972 været anklager. I løbet af sin 40-årige karriere er hun blevet en af de mest erfarne anklagere herhjemme. Grundig forberedelse og et skarpt blik for detaljen er fundamentet for, at der sker domfældelse når Stürup møder. Denne driftsikkerhed skaber respekt iblandt kollegaer forsvarsadvokater og dommere, som beskriver hende som en legende indenfor sit fag. Er aktuel med bogen “På ofrenes side – En anklagers liv” (marts, 2018).

Om bogen:

Forlaget skriver:

Et portræt af en modig kvinde, der har viet sit liv til arbejdet med de groveste forbrydelser. Det er fortællinger om blandt andet det dødelige overfald på avisbuddet på Amager, drabet på den italienske turist i København, den hiv-smittede karatetræner, serieforbryderen fra de københavnske parker og om den voldtægtsforbryder, der blev kendt som Amager-manden. Som anklager gennem næsten 45 år har Anne Birgitte Stürup især interesseret sig for drabssager, voldtægter og misbrug af børn. Flere af de sager, hun har ført, har resulteret i retshistoriske afgørelser. Her fortæller hun om sit arbejde for anklagemyndigheden og ikke mindst for de uskyldige og ofte helt tilfældige ofre.

Virkeligheden overgår handlingen i enhver kriminalroman, og bogen giver desuden et helt enestående indblik i det danske retssystem.

Bogen er skrevet af Morten Bruun og Thomas Bjerg i samarbejde med Anne Birgitte Stürup

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 31.august 2018 kl 15.

Køb billet her

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Anne Birgitte Stürup d. 2. oktober 2018

Katrine Engberg d. 18. september 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Katrine Engberg kommer d. 18. september 2018.

Om forfatteren og hendes bøger

Katrine Engberg (1975) er skuespiller, instruktør, koreograf, foredragsholder, rejseskribent, og ikke mindst er Katrine et nyt forfriskende pust på den danske krimiscene.

Katrine Engberg debuterede som forfatter i 2007 med rejseerindringen Der findes 7 verdenshjørner. En rejsedagbog. Bogen, som er skrevet sammen med Timm Vladimir, handler om deres fælles rejse til Australien, New Zealand, USA og Canada i 2005/06.

I 2012 udkom Klap i, hest! Indrømmelser fra det perfekte liv.  Bogen, som er skrevet sammen med Anne Mette Hancock er en humoristisk, selvudleverende, veloplagt, til tider provokerende og stærkt underholdende korrespondance mellem to kvinder i 30’erne om alt, hvad et kvindeliv er fuldt af.

I 2016 udkom så kriminalromanen Krokodillevogteren, den første i en række af indtil videre tre bøger om kriminalbetjenten Jeppe Kørner og hans kollega Anette Werner. Med denne bog slog Katrine Engberg sit navn fast som forfatter, og bogen strøg hurtigt ind på bestsellerlisterne. Katrine har flere gange optrådt på Krimimessen i Horsens.

 

 

De to andre bind Blodmåne (2017) og Glasvinge (2018) har det samme persongalleri som Krokodillevogteren, men bøgerne kan læses enkeltstående og har et selvstændigt plot.

 

 

 

 

 

 

 

Her er et lille udpluk af anmeldelser på Krokodillevogteren:

***** “Dygtigt koreograferet og vanvittigt spændende.” – Fyens Stiftstidende

***** “Den er virkelig god! Spændende, uforudsigelig og skrevet med et knivskarpt øje for de små detaljer, der runder personerne og gør dem ekstremt menneskelige og ja, virkelige.” – Magasinet Liv

**** “Hun skriver overlegent godt og har konstrueret et finurligt plot. Der er med andre ord fuld valuta for pengene.” – Berlingske

**** “Original og nervepirrende.” – Alt for damerne

“Skal du give en krimidebutant en chance dette forår, så brug din tid på Katrine Engberg. En beundringsværdig debut.” – Vildmedkrimi.dk

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 17.august 2018 kl 15. UDSOLGT

Køb billet her

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Katrine Engberg d. 18. september 2018

Susanne Clod Pedersen – tirsdag den 27. februar 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 27. februar får vi besøg af Susanne Clod Pedersen

UDSOLGT

Vi lægger ud med en Susanne Clod Pedersen (født 1965).

Susanne Clod Pedersen er uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium og debuterede i 2005 som skønlitterær forfatter med romanen Arnulf og siden er det blevet til en lang række historiske romaner.

Hun er en meget levende og farverig forfatter, der tryllebinder alle fra barn til 100 år, og man er aldrig i tvivl om, at Susanne Clod Pedersen brænder for at formidle tiden fra vikinger til middelalder.

Susanne Clod Pedersen skrev desuden den femte og sjette bog i romanserien ”Slægten”, som blev udgivet af over en årrække om slægten Dane fra 1100 tallet til i vor tid.

Glæd jer til en levende fortæller.
Du kan læse mere om Susanne Clod Pedersen her.

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 26. januar kl 15.

UDSOLGT

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=49333442ef

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Susanne Clod Pedersen – tirsdag den 27. februar 2018

Maren Uthaug kommer – tirsdag 27. marts 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 27. marts får vi besøg af Maren Uthaug.

Maren Uthaug (født 1972) er blogger, stribe-tegner og forfatter af halvt samisk, halvt norsk oprindelse. Hun debuterede i 2013 med romanen ‘Og sådan blev det’. Fast tegner for Politiken med striben “Ting jeg gjorde” siden 2013.

Denne aften vil hun fortælle om ‘Hvor der er fugle’, der er Uthaugs anden roman. En slægtsroman om kærlighed og indavl.

Forlaget skriver om romanen:

For at redde sin mor må Johan gifte sig med Marie, selv om han elsker Hannah. De bosætter sig på et fyrtårn to havmil fra byen Uthaug i Norge, hvor det blæser så meget, at deres børn må bindes fast for ikke at blæse i havet.

Sønnen tror, han er en kalv, datteren er besat af mænd, Marie lugter forkert, og Johan sidder i toppen af fyrtårnet og føler sig bedraget af livet. Men som historien skrider frem, bliver det mindre og mindre sikkert, hvem der egentlig bedrager hvem.

Måske kommer vi også til at høre lidt om Uthaugs nye, humoristiske bog ”Sådan overlever du livet – 100 gode råd til konfirmander, nonfirmander, ateister og andre unge mennesker, der overvejer at overleve livet”.

Bogen udkommer d. 15. marts.

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 23. februar kl 15.

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=275d21bc09

Du får en kode til køb i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Maren Uthaug kommer – tirsdag 27. marts 2018

Jesper Wung-Sung – tirsdag den 10. april 2018

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 10. april får vi besøg af Jesper Wung Sung

Jesper Wung-Sung (født 1971 i Marstal) er kendt og elsket af enhver børne- og skolebibliotekar – og af lærere og elever, og han har skrevet et hav af bøger siden sin debut i 1998 med novellesamlingen To ryk og en aflevering, som han modtog Bogforums debutantpris for.

Med sin nye biografiske roman ”En anden gren” er Jesper Wung-Sung strøget direkte ind på alle bestsellere i Danmark, har scoret et hav af hjerter og stjerner i alle anmeldelser og er bl.a. allerede nu indstillet til DR-romanprisen og Marthaprisen 2018. I kan glæde jer til denne aften.

Forlaget skriver:

Jesper Wung Sung skriver her for første gang om sine oldeforældre i romanform. En anden gren er en kærlighedshistorie, en fortælling om at brænde sine broer og følge et andet menneske, en anden vej.

I 1902 åbner Tivoli dørene for en eksotisk og spektakulær udstilling. Blandt parkens forlystelser kan man opleve ægte kinesere. De er kommet direkte fra Canton, Shanghai og Hong Kong. Man kan se dem arbejde, tilberede mad og underholde, og i programmet står der, at det er ”aldeles forbausende og grænser til det utrolige, hvad en Kineser kan udholde af legemlige Pinsler”.

Blandt kineserne er San Wung Sung. Blandt gæsterne Ingeborg Danielsen. San og Ingeborg vækker skandale. Kvinder, der omgås kinesere, er halvkvinder. Det kan Ingeborg læse i avisen, det får hun at vide af sine nærmeste. Men Ingeborg er Ingeborg, og det er på grænsen til det utrolige, hvad hun kan udholde for den mand, hun har forelsket sig i, ordløst og intenst.

Du kan læse mere om Jesper Wung-Sung her.

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 9. marts kl. 15.

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=25c37f4403

Du får en kode til køb i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Jesper Wung-Sung – tirsdag den 10. april 2018

Christina Hesselholdt 21. november

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Tirsdag d. 21. november får vi besøg af Christina Hesselholdt.

OBS: Det er  kl. 19:30 – 21:30.

Om Christina Hesselholdt

Christina Hesselholdt (f. 1962) er cand.phil. i litteraturvidenskab og uddannet fra forfatterskolen.

Hun debuterede i 1991 med romanen Køkkenet, gravkammeret & landskabet, der blev første del i trilogien om Marlon.

Siden har hun slået sig fast som en af Danmarks fremmeste forfattere, senest med romanen Vivian fra 2016 om den amerikanske barnepige og stjernefotograf Vivian Maier.

Forlaget skriver

Christina Hesselholdt tager i sin nye roman fat i den gådefulde amerikanske gadefotograf Vivian Maier (1926-2009), hvis unikke fotografiske livsværk kun ved et tilfælde nåede offentligheden.

Vivian Maier levede på overfladen en stilfærdig tilværelse som en kærlig, kontant og ilter barnepige for velbjærgede familier i Chicago og New York. Men i over fire årtier tog hun mere end 150.000 fotos, hovedparten med Rolleiflex kameraer. Billederne kom først for dagens lys på en auktion kort før hun døde forarmet og vist nok temmelig ensom.

I en tid, hvor jegdyrkelse og selviscenesættelse når nye højder, udøver Vivian Maier en særlig fascination. Hvem var denne excentriske person? Og hvorfor forsøgte hun ikke at komme til at leve af sin kunst?

I Vivian beskæftiger en hel flok af stemmer, inklusiv Vivians egen, sig med disse spørgsmål. Man følger Vivian gennem hendes opvækst hos en mildest talt dysfunktionel familie i New York og i Champsaur i Frankrig, og man følger hende som barnepige i Chicago og som fotograf på gaderne i de amerikanske storbyer og på landet i Frankrig.

Det er stemmerne der bærer fortællingen frem, Vivians mors stemme, Vivians stemme, stemmen hos et af de børn hun passede og forældrenes stemmer. Og ikke mindst stemmen tilhørende den pågående fortæller, der holder trådene i fortællingen sammen og stiller Vivian nærgående spørgsmål.

Bonusinfo: Øksnehallen i København udstiller indtil 1. august en samling af Vivian Maiers billeder på udstillingen ”Gadefotografi 1917-2017 – en hyldest til hverdagen”.

Vel mødt

På styregruppens vegne

Helle Nancke

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner 27. oktober kl 16.

https://place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=a52d9eacfa

Du har fået en kode til køb i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Christina Hesselholdt 21. november