Jens Christian Grøndahl – onsdag den 11. maj kl. 18.30

Jens Christian Grøndahl Foto: Wikimedia Commons

Onsdag den 11. maj kl. 18.30 byder vi velkommen til Jens Christian Grøndahl, som vil fortælle om sin bog “Min svage tro” fra 2021.

Forlagsbeskrivelsen:
Jens Christian Grøndahl er barn af en kulturradikal tid, hvor frigørelsen fra religionens beslag på samvittigheden satte dagsordenen. Men i en moden alder begyndte han at tænke anderledes om kristendommen …
Som dreng cyklede han alene til gudstjeneste. Siden gled han væk fra alt, hvad der hed kirke og tro. Ansporet af sine nærmeste har Jens Christian Grøndahl på kort tid bevæget sig fra afvisning over skepsis og tøven til igen at åbne sig for troen. Han fortæller her om at være formet af kristendommens historie og føle sig talt til af evangelierne, selv når de modsiger erfaringen og den moderne selvforståelse. Om ånd, afmagt og friheden ved at slippe kontrollen. Om fremmedes venlighed og om den svære udfordring, det er at tage imod og være den svage.

Arrangementet holdes i Håndværkerforeningen, Allégade 16 A, 8700 Horsens og starter denne gang allerede kl. 18.30.

Billetprisen for ikke-medlemmer er 200 kr. og inkluderer kaffe/te og snitter.
Du kan bytte din kaffekop ud med et glas vin i baren, hvis du foretrækker det – eller købe vin til 40 kr. pr. glas, hvis du gerne vil have begge dele.

Du kan gå ind på Place2Book og købe din billet via dette link: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/mt66sw9xq2

Derefter følger du instruktionerne. Husk at acceptere betingelserne, for ellers vil købet ikke gå igennem. Det er også en god ide at tjekke dit spamfilter, hvis du ikke modtager en bekræftelses-email med link til dine billetter.

Udgivet i Ikke kategoriseret, Kommende arrangementer | Kommentarer lukket til Jens Christian Grøndahl – onsdag den 11. maj kl. 18.30

Stine Pilgaard 06.04.2022 kl 19

Stine Pilgaard

Håndværkerforeningen, Allégade i Horsens

Pris for ikke-medlemmer: 200 kr. incl. kaffe/the og kage – eller byt din kop med et glas vin i baren.

Dørene åbnes kl. 18.30

Køb billet via dette link

– Medlemmer får en billetkode tilsendt i et nyhedsbrev og kan købe billigere billetter ca 2 uger før ikke-medlemmer.
– Ikke-medlemmer kan købe billetter fra den 24.03, hvis der er flere tilbage.

Om foredraget;

Stine-Pilgaard-7-2021_Foto-c-Alexander-Banck-Petersen-scaled.jpeg

Foto: Alexander Banck Petersen

Forlagsbeskrivelse af Meter i sekundet af Stine Pilgaard

Meter i sekundet af Stine Pilgaard handler om et ungt par bosætter sig på en højskole i Vestjylland med deres lille barn. De træder ind i en verden af fællessang, økolærere og en stærk vilje til lokalsamfundet. Han er lærer på skolen, og hun er med som påhæng. Teoretisk set vil hun gerne fællesskabet, men kommer alligevel til at skrive anti-højskolesange med en af de andre påhæng. Det bliver blandt andet til Slagsang for påhæng og Sommersang uden sol og en salme, en vuggesang, en drukvise. Langt hen ad vejen vil hun også gerne integreres i lokalsamfundet, men hun kommer skævt ind i de sociale sammenhænge, hun kan ikke rigtig afkode den vestjyske samtaleform, de korte sætninger og lange pauser. Stine Pilgaard tager tråden op fra “Min mor siger” og “Lejlighedssange” med denne stærkt humoristiske, kloge og kærlighedsfulde roman om en ung kvinde, der skal finde vej i højskolelivet, en verden af fællessang, økolærere og velvillige naboer, og samtidig skal finde ind i rollen som nybagt forælder og orakel i lokalavisens brevkasse. En krævende øvelse for én, der bevæger sig sprudlende, buldrende bramfrit gennem tilværelsen. (Og skriver slagsange i smug.)

Om forfatteren:

Stine Pilgaard (f. 1984) er uddannet fra Forfatterskolen og Københavns Universitet. Hun fik et stort anmelder- og publikumgennembrud med debutromanen “Min mor siger” (2012), som blev nomineret til DR Romanprisen, og som hun modtog debutantprisen Bodil og Jørgen Munch-Christensens Kulturlegat for. I 2015 fulgte hun succesen op med romanen “Lejlighedssange”, som også talte til et stort publikum, modtog Bibliotekernes Forfatterpris (2016) og var nomineret til Læsernes Bogpris (2016). Begge bøger er oversat til norsk af Erlend Loe, “Min mor siger” desuden til islandsk.

Støttet af Statens Kunstfond

Statens KunstfordArrangementet er støttet af Statens Kunstfond.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Stine Pilgaard 06.04.2022 kl 19

Sissel-Jo Gazan 09.03.2022 kl 19

Sissel-Jo Gazan

Håndværkerforeningen, Allégade i Horsens

Pris for ikke-medlemmer: 200 kr. incl. kaffe/the og kage – eller byt din kop med et glas vin i baren.

Dørene åbnes kl. 18, da der afholdes generalforsamling fra kl. 18.30-19

Køb billet via dette link
– Medlemmer får en billetkode tilsendt i et nyhedsbrev og kan købe billigere billetter.
– Ikke-medlemmer kan købe billetter fra den 25.02, hvis der er flere tilbage.

Om foredraget;

Sissel-Jo Gazan - Foto: Les Kaner

Sissel-Jo Gazan – Foto: Les Kaner

Forlagsbeskrivelse af Hvide blomster af Sissel-Jo Gazan

Jenny er vokset op på Samsø. Hun bor hos sin mor, der er er tatovør, ligesom hendes onkel og hendes bedstefar. Jenny selv interesserer sig for botanik, for hendes oldefar var en berømt dansk botaniker, og hun har arvet hans store samling af sjældne og ikke mindst af giftige planter. Det hele begynder den dag, en ung pige forsvinder sporløst, og alle på Samsø taler om det. Jennys elskede kusine Mia var tæt på pigen, og en dag fortæller hun Jenny en ubærlig hemmelighed. For første gang nogen sinde har Jenny hemmeligheder for sin mor, men pludselig opdager hun, at hendes mor også har hemmeligheder. Og lyver. For politiet. Den australske mand, der bor hos dem, Jack, går ikke kun til hånde i haven. Jenny bliver elektrisk, når han ser på hende med sine blå, blå øjne. Da Jenny skal på gymnasiet, flytter hun alene til Aarhus. Her opdager hun, at hun har arvet mere fra sin oldefar end et herbarium, for hun har talent for at tegne og får tegneopgaver fra Botanisk institut på Aarhus Universitet. Hun opdager også, at hun har arvet en kompromisløs retfærdighedssans og en uslukkelig hævntørst fra sin mor.

Om forfatteren:

Sissel-Jo Gazan: Sissel-Jo Gazan er født i 1973, og har haft en passion for at skrive siden barndommen, hvor hun som femårig var på en lang rejse rundt i Middelhavet ombord på et skib sammen med sin mor. Her skrev Sissel-Jo om alle de ting hun så og oplevede, og det blev til breve og historier, som blev sendt hjem til familie og venner. Debutromanen, Når man kysser i august, udkom i 1995 og siden har Sissel-Jo Gazan udgivet bøger kontinuerligt igennem årene. Mange af hendes bøger er skrevet under længere udenlandsophold. Rodløshed er et emne, der tit går igen i Gazans romaner, hvilket kan føres tilbage til hendes eget liv, hvor hun i perioder har haft netop rodløshed inde på livet. I 2004 blev Sissel-Jo Gazan færdigudlært som biolog med speciale i dinosaurer, men inderst inde havde hun altid vist, at hun ville være forfatter. Sissel-Jo Gazans foregående bog, Blækhat, som udkom i 2017, høstede store roser fra anmeldere og læsere, og vi tør godt at love, at der er lagt i kakkelovnen til endnu en spændende og medrivende fortælling i Sissel-Jo Gazans nye roman Hvide blomster.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Sissel-Jo Gazan 09.03.2022 kl 19

Beretning 2021, regnskab 2021 og budgetforslag 2022

Her kan du finde beretningen for 2021, det reviderede regnskab og budgetforslag som pdf-filer.

Beretning 2021
2021 revideret regnskab
2022 budgetforslag

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Beretning 2021, regnskab 2021 og budgetforslag 2022

Naja Marie Aidt i samtale med Line Louise Peters

 

Insero Atrium, ved Forum Horsens, Langmarksvej 53, Horsens.

Pris for ikke-medlemmer: 200 kr. incl. kaffe/the og to franskbrødssnitter m/ost og rullepølse.

Dørene åbnes kl. 18.

Køb billet via dette link
– Medlemmer får en billetkode tilsendt i et nyhedsbrev og kan købe billetter lidt billigere.
– Ikke-medlemmer kan købe billetter, hvis der er flere tilbage, når medlemmerne har haft ca. 2 uger til at købe.

Om foredragsholderen:

Naja Marie Aidt debuterede i 1991 med digtsamlingen ‘Så længe jeg er ung.’ Digtene følger årets gang fra forår til efterår, og bruger det som et billede på en kvindes overgang fra et livsafsnit til et andet, hvilket er et tema, der går igen gennem hele forfatterskabet. Hun har skrevet både digte, noveller, børnebøger, romaner og teaterstykker.

Novellesamlingen Bavian (2006) er præget af en minimalistisk, men effektfuld skrivestil. Aidt skriver om, hvordan man som menneske kan blive skubbet til kanten og blive presset ud i situationer, hvor man ikke længere kan bevare kontrollen over hverken sig selv eller sine omgivelser. Aidt vandt i 2008 Nordisk Råds Litteraturpris for ‘Bavian’.

Aidts digteriske virke kredser også om hverdagen og de erfaringer, mennesket gør sig i verden. Dette ses f.eks. i Poesibog fra 2008, hvor Aidt tager afsæt i sine barndomsoplevelser og i brudstykker tegner et portræt af 1960’erne og 70’erne. Også i digtsamlingen Alting blinker (2009) tager Aidt afsæt i egne erfaringer og bruger dem til at skrive digte om bl.a. det pludseligt at befinde sig et andet sted i verden.

I 2012 kastede Aidt sig over romangenren med Sten saks papir, der er et portræt af en mand og hans familie. Romanen kan læses som et bud på en alternativ krimi, men den kan også læses som en fortælling om en moderne mand i opløsning.

Aidt har sammen med Mette Moestrup og Line Knutzon skrevet fællesbogen ‘Frit flet’ (2014), der er en kollage om venskab, frihed, køn, ensomhed, latter, moderskab, kærlighed, sex, magt, penge og meget andet. Statens Kunstfond præmierede værket for at være et af de værker i 2014, der har haft en særlig betydning for dansk litteratur.

I Omina fra 2016 gik Aidt og Moestrup atter sammen om en digtsamling, hvori amazon-kvinden er centrum.  Værket kan ligesom ‘Frit Flet’ både læses som ét langdigt og som to forskellige forløb.

I 2015 blev Aidt ramt af en forfærdelig personlig tragedie. Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage fra 2017 er et smukt sorgværk, der både er en personlig kærlighedsfortælling til sønnen og en en beretning om, hvordan man kommer gennem sorgen og tilbage til livet.

 

Udgivet den | Kommentarer lukket til Naja Marie Aidt – onsdag den 27.10.2021 kl. 19

Kim Faber og Janni Pedersen – onsdag den 15.09.2021

Janni Pedersen og Kim Faber kommer onsdag den 15. september 2021 i Håndværkerforeningen

Om foredragsholderne:

Kim Faber (f. 1955) og Janni Pedersen (f. 1968) debuterede i 2019 med kriminalromanen Vinterland, der har solgt mere end 55.000 eksemplarer. Vinterland blev shortlistet til Bogforums debutantpris i 2019 og er netop blevet hædret med Det Danske Kriminalakademis debutantpris 2020. Janni er til daglig studievært og krimi- og retsreporter på TV 2 og blev i 2018 kåret som Årets Nyhedsvært af Billed-Bladets læsere. Kim er tidligere journalist på Politiken, hvor han har arbejdet som blandt andet nyheds- og kulturreporter i 25 år. Foto: Thomas Howalt Andersen.

Om bogen:

Forlaget skriver:

Kvæler
Makkerparret Signe og Juncker bliver genforenet i tredje bog i Faber & Pedersens succesfulde krimiserie. Efter sit eksil i Sandsted er Martin Junckersen tilbage i København. Han er ved at blive skilt fra sin kone og er endegyldigt rykket ud af Kartoffelrækkerne og ind i en lille lejelejlighed i Nordvest. Helbredet er heller ikke det bedste. Han er netop vendt tilbage til Personfarlig efter en alvorlig operation, da en ung kvinde findes dræbt på Amager Fælled. Hun er blevet kvalt og efterladt halvnøgen og skændet i et buskads. Hendes tøj er pænt lagt sammen på jorden ved siden af liget. Der er ingen oplagte spor at gå efter. Intet dna. Men drabet prikker til noget i Juncker. Ti år tidligere efterforskede han en lignende sag, men fandt aldrig gerningsmanden. Nu kan han ikke frigøre sig fra tanken om, at det kan være den samme morder. Signe Kristiansen er glad for at have Juncker tilbage. Hun efterforsker et knivdrab, hvor en ung nynazist har mistet livet under en politisk aktion på Nørrebro. To uafhængige sager, indtil der viser sig et opsigtsvækkende personsammenfald. Signe slås stadig med de psykiske senskader efter voldtægten fire år tidligere, hvor en kollega nær havde slået hende ihjel. I smug har hun gået og fulgt sin gerningsmand tæt, og den verserende voldtægtssag puster til ilden. Langsomt indser hun, at hun er nødt til at gøre noget drastisk for at komme videre med sit liv. Kvæler er en oprivende og højaktuel krimi om hævn, ondskab og dødsangst og er tredje selvstændige bind i serien om Martin Juncker.

Billetprisen er 200 kr for ikke-medlemmer og 155 kr for medlemmer (som har modtaget en billetkode i nyhedsbrevet). Billetprisen inkluderer kaffe/te og to kager.
Du kan bytte din kaffekop ud med et glas vin i baren, hvis du foretrækker det – eller købe vin til 40 kr. pr. glas, hvis du gerne vil have begge dele.
Du kan købe billet ved at gå ind på følgende link:
Billet til Kim Faber og Janni Pedersen

Der afholdes generalforsamling for medlemmer umiddelbart før forfatterarrangementet.

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Kim Faber og Janni Pedersen – onsdag den 15.09.2021

Beretning og regnskab 2020

Kære alle
Generalforsamlingen udsættes til efter sommerferien. Her kan du finde links til 2020 regnskab og Beretning 2020.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Beretning og regnskab 2020

Thomas Korsgaard den 9.9 UDSAT

Vi beklager at måtte udskyde det kommende arrangement med Thomas Korsgaard den 9.9.20 til et senere tidspunkt.

Vi vender tilbage med mere information, når det forhåbentlig snart er muligt igen at lave store arrangementer.

Udgivet i Ikke kategoriseret, Kommende arrangementer, Meldlemstilbud, Nyhedsbrev, Nyt | Kommentarer lukket til Thomas Korsgaard den 9.9 UDSAT

Vedtægter

Vedtægterne blev vedtaget på generalforsamlingen den 25.02.2020 og er underskrevet af formanden og kassereren.

2020 vedtægter-1

2020 vedtægter-2

 

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Vedtægter

Referat fra generalforsamling 25.02.2020

Generalforsamling i Det Kvindelige Litteraturselskab
tirsdag d. 25. februar 2020

Referat

 1. Valg af dirigent.
  Anne Lene Løvbjerg blev valgt. Hun konstaterede, at generalforsamlingen var rettidigt varslet
 2. Forslag til vedtægter.
  Forslaget var udsendt med dagsordenen. Forslaget blev vedtaget. Bestyrelsen blev opfordret til at se på muligheden for at lade kontingentfastsættelse være et punkt på dagsordenen til generalforsamlingen.
 3. Bestyrelsens beretning.
  Formanden fremlagde beretning for 2019. Godkendt
 4. Regnskab for det forløbne år og budget for det kommende år.
  Bilagene var udsendt. Kassereren fremlagde regnskab og budget. Godkendt
 5. Indkomne forslag.
  Ingen
 6. Valg af bestyrelse
  Følgende blev valgt til bestyrelsen: Lisbeth Christensen, Lone Knakkergaard, Jette Kolind, Laila Petersen og Susanne Andreassen.
  Følgende blev valgt som suppleanter: Susanne Krone og Marianne Tjørntved Hansen.
  Bestyrelsen konstituerer sig på et kommende møde, og det fastlægges, hvem der er på valg i 2021 og 2022
 7. Valg af revisor og revisorsuppleant.
  Vera Pedersen blev valgt som revisor og Ilse Kyndesgaard som revisorsuppleant
 8. Bestyrelsen blev opfordret til at undersøge muligheden for at forsikre sig mod hacking af bankoplysninger og sikring af persondata.

27.2.2020/28.2.2020

Lisbeth Christensen/Lone Knakkergaard

Den konstituerede bestyrelse er:
Lisbeth Christensen, formand
Jette Kolind, næstformand
Lone Knakkergaard, kasserer
Laila Petersen og Susanne Andreassen, bestyrelsesmedlemmer
Marianne Tjørntved Hansen og Susanne Krone, suppleanter

Nye vedtægter vedtaget på generalforsamlingen den 25.02.2020: 2020 vedtægter 25.2.2020[67668]

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Referat fra generalforsamling 25.02.2020