Naja Marie Aidt i samtale med Line Louise Peters

 

Insero Atrium, ved Forum Horsens, Langmarksvej 53, Horsens.

Pris for ikke-medlemmer: 200 kr. incl. kaffe/the og to franskbrødssnitter m/ost og rullepølse.

Dørene åbnes kl. 18.

Køb billet via dette link
– Medlemmer får en billetkode tilsendt i et nyhedsbrev og kan købe billetter lidt billigere.
– Ikke-medlemmer kan købe billetter, hvis der er flere tilbage, når medlemmerne har haft ca. 2 uger til at købe.

Om foredragsholderen:

Naja Marie Aidt debuterede i 1991 med digtsamlingen ‘Så længe jeg er ung.’ Digtene følger årets gang fra forår til efterår, og bruger det som et billede på en kvindes overgang fra et livsafsnit til et andet, hvilket er et tema, der går igen gennem hele forfatterskabet. Hun har skrevet både digte, noveller, børnebøger, romaner og teaterstykker.

Novellesamlingen Bavian (2006) er præget af en minimalistisk, men effektfuld skrivestil. Aidt skriver om, hvordan man som menneske kan blive skubbet til kanten og blive presset ud i situationer, hvor man ikke længere kan bevare kontrollen over hverken sig selv eller sine omgivelser. Aidt vandt i 2008 Nordisk Råds Litteraturpris for ‘Bavian’.

Aidts digteriske virke kredser også om hverdagen og de erfaringer, mennesket gør sig i verden. Dette ses f.eks. i Poesibog fra 2008, hvor Aidt tager afsæt i sine barndomsoplevelser og i brudstykker tegner et portræt af 1960’erne og 70’erne. Også i digtsamlingen Alting blinker (2009) tager Aidt afsæt i egne erfaringer og bruger dem til at skrive digte om bl.a. det pludseligt at befinde sig et andet sted i verden.

I 2012 kastede Aidt sig over romangenren med Sten saks papir, der er et portræt af en mand og hans familie. Romanen kan læses som et bud på en alternativ krimi, men den kan også læses som en fortælling om en moderne mand i opløsning.

Aidt har sammen med Mette Moestrup og Line Knutzon skrevet fællesbogen ‘Frit flet’ (2014), der er en kollage om venskab, frihed, køn, ensomhed, latter, moderskab, kærlighed, sex, magt, penge og meget andet. Statens Kunstfond præmierede værket for at være et af de værker i 2014, der har haft en særlig betydning for dansk litteratur.

I Omina fra 2016 gik Aidt og Moestrup atter sammen om en digtsamling, hvori amazon-kvinden er centrum.  Værket kan ligesom ‘Frit Flet’ både læses som ét langdigt og som to forskellige forløb.

I 2015 blev Aidt ramt af en forfærdelig personlig tragedie. Har døden taget noget fra dig så giv det tilbage fra 2017 er et smukt sorgværk, der både er en personlig kærlighedsfortælling til sønnen og en en beretning om, hvordan man kommer gennem sorgen og tilbage til livet.

 

Udgivet den | Kommentarer lukket til Naja Marie Aidt – onsdag den 27.10.2021 kl. 19

Kim Faber og Janni Pedersen – onsdag den 15.09.2021

Janni Pedersen og Kim Faber kommer onsdag den 15. september 2021 i Håndværkerforeningen

Om foredragsholderne:

Kim Faber (f. 1955) og Janni Pedersen (f. 1968) debuterede i 2019 med kriminalromanen Vinterland, der har solgt mere end 55.000 eksemplarer. Vinterland blev shortlistet til Bogforums debutantpris i 2019 og er netop blevet hædret med Det Danske Kriminalakademis debutantpris 2020. Janni er til daglig studievært og krimi- og retsreporter på TV 2 og blev i 2018 kåret som Årets Nyhedsvært af Billed-Bladets læsere. Kim er tidligere journalist på Politiken, hvor han har arbejdet som blandt andet nyheds- og kulturreporter i 25 år. Foto: Thomas Howalt Andersen.

Om bogen:

Forlaget skriver:

Kvæler
Makkerparret Signe og Juncker bliver genforenet i tredje bog i Faber & Pedersens succesfulde krimiserie. Efter sit eksil i Sandsted er Martin Junckersen tilbage i København. Han er ved at blive skilt fra sin kone og er endegyldigt rykket ud af Kartoffelrækkerne og ind i en lille lejelejlighed i Nordvest. Helbredet er heller ikke det bedste. Han er netop vendt tilbage til Personfarlig efter en alvorlig operation, da en ung kvinde findes dræbt på Amager Fælled. Hun er blevet kvalt og efterladt halvnøgen og skændet i et buskads. Hendes tøj er pænt lagt sammen på jorden ved siden af liget. Der er ingen oplagte spor at gå efter. Intet dna. Men drabet prikker til noget i Juncker. Ti år tidligere efterforskede han en lignende sag, men fandt aldrig gerningsmanden. Nu kan han ikke frigøre sig fra tanken om, at det kan være den samme morder. Signe Kristiansen er glad for at have Juncker tilbage. Hun efterforsker et knivdrab, hvor en ung nynazist har mistet livet under en politisk aktion på Nørrebro. To uafhængige sager, indtil der viser sig et opsigtsvækkende personsammenfald. Signe slås stadig med de psykiske senskader efter voldtægten fire år tidligere, hvor en kollega nær havde slået hende ihjel. I smug har hun gået og fulgt sin gerningsmand tæt, og den verserende voldtægtssag puster til ilden. Langsomt indser hun, at hun er nødt til at gøre noget drastisk for at komme videre med sit liv. Kvæler er en oprivende og højaktuel krimi om hævn, ondskab og dødsangst og er tredje selvstændige bind i serien om Martin Juncker.

Billetprisen er 200 kr for ikke-medlemmer og 155 kr for medlemmer (som har modtaget en billetkode i nyhedsbrevet). Billetprisen inkluderer kaffe/te og to kager.
Du kan bytte din kaffekop ud med et glas vin i baren, hvis du foretrækker det – eller købe vin til 40 kr. pr. glas, hvis du gerne vil have begge dele.
Du kan købe billet ved at gå ind på følgende link:
Billet til Kim Faber og Janni Pedersen

Der afholdes generalforsamling for medlemmer umiddelbart før forfatterarrangementet.

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Kim Faber og Janni Pedersen – onsdag den 15.09.2021

Beretning og regnskab 2020

Kære alle
Generalforsamlingen udsættes til efter sommerferien. Her kan du finde links til 2020 regnskab og Beretning 2020.

Med venlig hilsen
Bestyrelsen

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Beretning og regnskab 2020

Thomas Korsgaard den 9.9 UDSAT

Vi beklager at måtte udskyde det kommende arrangement med Thomas Korsgaard den 9.9.20 til et senere tidspunkt.

Vi vender tilbage med mere information, når det forhåbentlig snart er muligt igen at lave store arrangementer.

Udgivet i Ikke kategoriseret, Kommende arrangementer, Meldlemstilbud, Nyhedsbrev, Nyt | Kommentarer lukket til Thomas Korsgaard den 9.9 UDSAT

Vedtægter

Vedtægterne blev vedtaget på generalforsamlingen den 25.02.2020 og er underskrevet af formanden og kassereren.

2020 vedtægter-1

2020 vedtægter-2

 

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Vedtægter

Referat fra generalforsamling 25.02.2020

Generalforsamling i Det Kvindelige Litteraturselskab
tirsdag d. 25. februar 2020

Referat

 1. Valg af dirigent.
  Anne Lene Løvbjerg blev valgt. Hun konstaterede, at generalforsamlingen var rettidigt varslet
 2. Forslag til vedtægter.
  Forslaget var udsendt med dagsordenen. Forslaget blev vedtaget. Bestyrelsen blev opfordret til at se på muligheden for at lade kontingentfastsættelse være et punkt på dagsordenen til generalforsamlingen.
 3. Bestyrelsens beretning.
  Formanden fremlagde beretning for 2019. Godkendt
 4. Regnskab for det forløbne år og budget for det kommende år.
  Bilagene var udsendt. Kassereren fremlagde regnskab og budget. Godkendt
 5. Indkomne forslag.
  Ingen
 6. Valg af bestyrelse
  Følgende blev valgt til bestyrelsen: Lisbeth Christensen, Lone Knakkergaard, Jette Kolind, Laila Petersen og Susanne Andreassen.
  Følgende blev valgt som suppleanter: Susanne Krone og Marianne Tjørntved Hansen.
  Bestyrelsen konstituerer sig på et kommende møde, og det fastlægges, hvem der er på valg i 2021 og 2022
 7. Valg af revisor og revisorsuppleant.
  Vera Pedersen blev valgt som revisor og Ilse Kyndesgaard som revisorsuppleant
 8. Bestyrelsen blev opfordret til at undersøge muligheden for at forsikre sig mod hacking af bankoplysninger og sikring af persondata.

27.2.2020/28.2.2020

Lisbeth Christensen/Lone Knakkergaard

Den konstituerede bestyrelse er:
Lisbeth Christensen, formand
Jette Kolind, næstformand
Lone Knakkergaard, kasserer
Laila Petersen og Susanne Andreassen, bestyrelsesmedlemmer
Marianne Tjørntved Hansen og Susanne Krone, suppleanter

Nye vedtægter vedtaget på generalforsamlingen den 25.02.2020: 2020 vedtægter 25.2.2020[67668]

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Referat fra generalforsamling 25.02.2020

Generalforsamling 2020

Indkaldelse til generalforsamling i Det Kvindelige Litteraturselskab
den 25. februar 2020 kl. 18.30
i Egebjerg-Hansted Forsamlingshus, Egebjergvej 129, Horsens 

Dagsorden:

 1. Valg af dirigent
 2. Forslag til vedtægter (vedlagt)
 3. Bestyrelsens beretning om virksomheden i det forløbne år
 4. Årsregnskab 2019 og budget 2020 (2 bilag vedlagt)
 5. Indkomne forslag
 6. Valg af bestyrelse, 5 personer og 2 suppleanter
 7. Valg af revisor og revisorsuppleant
 8. Evt.

Forslag til nye vedtægter 25.2.2020

Budgetudkast 2020

Regnskab 2019

Referat fra generalforsamlingen

Udgivet i Ikke kategoriseret | Kommentarer lukket til Generalforsamling 2020

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Kom og oplev Peter Øvig Knudsen i samtale med Line Louise Peters fra Horsens Kommunes Biblioteker. Det foregår i Egebjerg forsamlingshus TIRSDAG den 25. februar 2020

Om foredragsholderen:

Peter Øvig Knudsen (f. 1961) har modtaget Cavling prisen, Læsernes Bogpris, Den Berlingske Journalistpris, Montanas Litteraturpris samt prisen for Årets Historiske Bog fra Dansk Historisk Fællesråd for de to Blekingegadebanden bøger.

I 2004 modtog Peter Øvig Rosenkjærprisen fra Danmarks Radio for sine to bøger om besættelsestiden. I sin begrundelsen blev han kaldt “en af de største nulevende formidlere af den nyere danske historie”.

Senest er Peter Øvig Knudsen udkommet med bøgerne Hippie – bind 1 og 2, hvor han med vanlig indsigt og indlevelse beskriver hippietidens positive og negative sider.

Peter Øvig er desuden forfatter til “Børn skal ikke lege under fuldmånen” (1995), “Min generation” (1997), “Passioner” (1998), “Efter drabet” (2001), “Hilsner fra klovnen” (2003), “Birkedal” (2004)
Peter Øvig Knudsen har tidligere arbejdet som journalist på månedsbladet Press, Dagbladet Information og senest Weekendavisen. Siden 2003 har han arbejdet som fri forfatter.

Om bogen:

Min mor var besat

I november 2016 døde forfatteren Peter Øvigs mor. Allerede samme dag besluttede forfatteren, at han ville skrive en bog om sin deprimerede mor. Også bogens titel stod lysende klar for ham: Min mor var besat.
I foredraget fortæller Peter Øvig om at vokse op som barn af en psykisk syg, ligesom han giver et billede af de mange andre traumatiske hemmeligheder bag de pæne facader i barndommens parcelhuskvarter.
Men han beretter også om, hvordan noget begyndte at gå i skred i ham selv, da han under arbejdet med bogen fik adgang til sin mors psykiatriske journaler, og han selv røg ind i en alvorlig depression – præcis som sin mor. Et par måneder senere, i januar 2018, blev Øvig indlagt på en lukket, psykiatrisk afdeling på Rigshospitalet.
Da han efter syv elektrochok blev udskrevet, havde han ændret syn på sin mor.

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner fredag den 24. januar 2020

Brug dette link: https://www.place2book.com/da/choose_ticket_sales_workflow?seccode=fum5ncsoof

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet den | Kommentarer lukket til Peter Øvig Knudsen – Tirsdag den 25.02.2020

Susse Wold – MANDAG den 11. november 2019

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Susse Wold kommer MANDAG den 11. november 2019 i Egebjerg forsamlingshus

Om foredragsholderen:

Foto: NIELS AHLMANN OLESEN

Susse Wold blev født 17. november 1938  og uddannet som skuespiller ved Privatteatrenes elevskole i 1958-60. I perioden 1964-71 var hun ansat ved Det kongelige Teater.

I 1999 gik hun til fordel for AIDS-Fondet med til at deltage i Casper & Mandrilaftalens føljeton Skøjtearven, hvor hun spillede den altoverskyggende og eneste rolle.

Hun har modtaget flere priser, bl.a. Johanne Luise Heibergs Legat 1962, Poul Reumerts Legat 1966, Tagea Brandts Rejselegat 1969, Henkel-Prisen 1979 og Jeppe-Prisen1984. 1978 udnævntes hun til ridder af Dannebrogordenen og i 1996 til ridder af 1. grad.

Susse Wold er en aktiv foredragsholder og oplæser, og hun har skrevet selvbiografien Fremkaldt, der udkom i 2008. I 2014 blev hun tildelt en Robert for årets kvindelige birolle for Jagten.

 

Om bogen:

Forlaget skriver:

Bevægelse

Efter sin store succes for 10 år siden med erindringsbogen Fremkaldt udkommer Susse Wold nu med en ny bog.

Den nye bog kalder hun for Bevægelse.

Her fortæller Susse Wold om de ting, hun har foretaget sig, som har givet hende de helt store grænseoverskridende ydre og indre oplevelser. Med humor og indlevelse fortæller hun om sit brogede liv både på Hawaii, rundt om i verden og i Danmark. Vi er med hende på udfordrende selvudviklingskursus i regnskoven.

På safari i Kenya, hvor hun sidder fast i mudder omgivet af løver. Alene i ørkenen med en mand, der har klap for øjet og pistol i bæltet. Til begravelse ude på Stillehavet, hvor delfiner og hajer medvirker. 

Vi følger hende i arbejdet med filmen Jagten, som ender med en bizar oplevelse i Cannes, da filmen næsten bliver væk i en regnstorm. Hun fortæller om at bringe sin internationale forestilling om H.C. Andersen ud til publikum i både Herning og Hokkaido. Vi oplever hende i Japan, hvor hun læser eventyr højt for landets kronprins og besøger et hemmeligt tempel i bjergene. Hun fortæller også om de svære ting, som da hun for få år siden troede, at hun havde en alvorlig hjertesygdom.

Læseren bliver taget med på den indre rejse, som hun bliver tvunget ud på, da en nær ven drukner sig i Stillehavet. Med samme humor og lethed som i sin første bog deler hun sin livsfilosofi og sine tanker om det at blive gammel. Vi er også med, da hun en morgen på Hawaii får besked om, at en nordkoreansk atombombe er på vej for at udslette øerne.

Til sidst stiller Susse Wold sig selv alle de nærgående spørgsmål, som hun forestiller sig, at mange har villet kende svarene på. Bevægelse handler om, hvor vigtigt der er at bringe sig ud i situationer, som flytter én. Den er historien om kærlighed, tab, og om, hvordan man bestemmer sig til at tage ti år til.

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner fredag den 11. oktober kl 15

Køb billet her 

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Susse Wold – MANDAG den 11. november 2019

Hanne Richardt Beck den 22. oktober 2019

Kære alle medlemmer af Det kvindelige Litteraturselskab

Hanne Richardt Beck kommer den 22. oktober 2019 i Egebjerg forsamlingshus

Om foredragsholderen:

Fotograf: Robin Skjoldborg, 2016

Hanne Richardt Beck, født 1959, er cand.mag. i dansk og engelsk og debuterede i 1993 med romanen DE BRUNE ØJNE, ARTHUR og har siden udgivet en række romaner samt en novellesamling.

Gennembrudsromanen OM DET SÅ GÆLDER fra 2007 foregår i besættelsestidens Danmark med krydsklip til nutiden. Romanen handler om de hemmeligheder og løgne, vi har for os selv og vores nærmeste, og om de afgørende valg, vi træffer i livet.

Efter MEN BEDSTE HR. HUND fra 2008 og FAMILIEN KAMMER fra 2013 udkom UFORUDSETE HÆNDELSER i 2016.

Hanne Richardt Beck har modtaget legater fra bl.a. Statens Kunstfond og Litteraturrådet og blev tildelt Kidde og Kjærgaards hæderslegat i 2005. Hun modtog Statens Kunstfonds 3-årige arbejdsstipendium i 2005.

Romanen FOR ENDEN AF PERRONEN udkom efteråret 2018

Om bogen:

Forlaget skriver:

FOR ENDEN AF PERRONEN

Midaldrende Peter står stærkt beruset på Nørreport Station, parat til at hoppe ud foran det første tog. Pludselig taler året 2017 til ham, og snart blander også tidligere årtier sig i samtalen. Mens Peter forsøger at få hold på sin fortid, udfoldes historien om hans forhold til Ellen, Agnes og Gunilla, som tager sin begyndelse i 1982 på en katolsk skole på Østerbro. For enden af perronen er en roman om venskab og kærlighed, vrede og medfølelse, tro og begær – og om tiden, der taler med, alt imens vi med blandet held forsøger at skabe sammenhæng i vores liv.

 

Køb billet

Kun for medlemmer af Det Kvindelige Litteraturselskab.

Billetsalget åbner den 20. september 2019 kl 15.

Køb billet her

Du får kode til køb af billet i nyhedsbrevet.

 

Udgivet i Afholdte arrangementer | Kommentarer lukket til Hanne Richardt Beck den 22. oktober 2019